Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 14ºC
Màx. 25ºC
Ennuvolat amb pluja escasa
DEMÀ
Mín. 13ºC
Màx. 25ºC
Poc ennuvolat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Igualtat de Gènere / LGTBIQ+ · Prevenció de violència masclista
Prevenció de violència masclista

Prevenció de violències masclistes

Les regidories de Benestar Social i Igualtat de Gènere van elaborar el Protocol i el Circuit d'atenció en casos de violència de gènere. És una eina per donar una resposta unificada i coordinada a les diferents problemàtiques derivades de la violència de gènere i per aconseguir un municipi lliure de violència.


També des dels Serveis Socials, s'ofereix informació i/o es facilita la derivació cap a serveis especialitzats en l´atenció a les dones. Els serveis existents a la xarxa d'atenció a les dones són:


Des de fa tres cursos, es porta a terme el Programa de prevenció de relacions abusives a l´Institut Domènec Perramon. Es tracta de tallers adreçats a l´alumnat del centre, on es treballen temes com la construcció social de gènere i els estereotips, aprendre a detectar els diferents tipus d´abús en la parella i  l´amor romàntic i la seva relació amb les violències masclistes.

L´any 2015 la Regidoria participa en la creació de la Xarxa de prevenció de relacions abusives, organitzada pel Consell Comarcal del Maresme, la Direcció General de Joventut i l´Institut Català de les Dones. Aquesta xarxa té com a objectiu la creació d´un model de treball compartit a nivell de la comarca.

L´any 2016 es crea la Taula tècnica de prevenció de relacions abusives d´Arenys de Munt. És un grup de treball on participen diversos agents que treballen al municipi. L´objectiu d´aquesta taula és treballar conjuntament per la creació de projectes i activitats que donin resposta a la realitat de la població adolescent i jove.

 
^