Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 4ºC
Màx. 12ºC
Ennuvolat
DEMÀ
Mín. 3ºC
Màx. 11ºC
Intervals de nuvolositat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Acció Social · Projectes comunitaris · Projecte Radars
Projecte Radars

Projecte RadarsEl projecte RADARS es crea amb la finalitat de reduir el risc d'aïllament i d'exclusió social de les persones grans, incrementant els seus vincles amb el poble. S'adreça a persones de més de 70 anys que viuen soles o acompanyades d'altres persones grans, o amb necessitats de suport.

Els objectius principals del projecte són:

1. Detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans que escullen viure a casa seva, per tal de que puguin fer-ho en condicions de benestar i seguretat amb la complicitat del seu entorn.

2. Pal·liar els efectes negatius de la “soledat no volguda” de les persones grans i vincular-les a la seva comunitat o entorn més proper.

 
L’Ajuntament d’Arenys de Munt és sensible a les necessitats d’inclusió de les persones grans i ve actuant, en aquest sentit, amb una política activa i un programa d’activitats d’envelliment ric i divers. Seguint aquesta línia, l’Ajuntament aposta per aquest projecte i ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona -on va néixer el projecte l’any 2008- per posar en marxa el projecte Radars al municipi, durant l’any 2016.

El projecte Radars impulsa i crea una xarxa comunitària de prevenció on participen veïns i veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis del municipi, amb la col·laboració de EsMediació, com a empresa contractada.

Per dur a terme el projecte, es crea la Taula Radars, des d’on es treballa per a implementar el projecte. Hi participen: Residència Verge del remei, Residència Sant Martí, Esplai de Jubilats, CAP d’Arenys de Munt, Voluntaris per Arenys, Creu Roja, Associació de Puntaires, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Farmàcia Mias, Farmàcia Pizarro, ABIC, Regidoria de Joventut i Serveis Socials municipals.

Necessitem “radars” que posin atenció a situacions d’exclusió i aïllament de les persones grans que viuen soles, tot des d’una mirada sensible i respectuosa.

Si teniu interès en participar o voleu més informació, podeu escriure al correu: radars@arenysdemunt.cat o trucar al 937937982

radars

Clicant la imatge accedireu al tríptic informatiu


US POT INTERESSAR:
^