Ajuntament d'Arenys de Munt
CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT www.arenysdemunt.cat/entitats

Dades de l'entitat
Entitat: CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT
Àmbit: Cultural
Fundació: 12-01-1913
Adreça: Rambla Francesc Macià, 57
08358 Arenys de Munt
Maresme

E-mail: centre
@centremoral.cat

Telèfon: 937.937.019
Fax: 937.937.019
Socis: 2786
Quota: 5,80€ mensuals
R.E.G.: 130
Qui som
Esteve Torrent Fontbona President
Carles Mora Tuxans vicepresident
Quico Torrent Crous enllaç amb serveis tècnics
Alfons Molons Antius Tresorer
Carme Vera Aguilar Secretaria
Anna Alsina Keith vocal i responsable secció cinema
Montserrat Carreras Cort vocal
Manel LLadó Marquès vocal
Mn Joan Soler consiliari
Martina Sansa Colomer vocal
Míriam Duran Gonzàlez vocal
Mireia Subirana Brecha vocal
Meli Cardoso Santana Representant seció Rau-rau
Baldomer Torrent i Crous representat secció Batec
Sergi Ojeda Miró Representat de l'Esbart Dansaire
Josep M. Pitarque Illa representant secció escacs
Enllaços recomanats
Centre Moral d'Arenys de Munt
Pàgina web de l'entitat.
VENDA ENTRADES x INTERNET
Actualitzar pàgina
Autenticació
www.centremoral.cat

SORTIDES CULTURALS: LES VEUS INTERIORS
https://www.entrapolis.com/entrades/sortides-culturals-les-veus-interiors
DESCOBRIM PERE ARQUILLUÉ A LES VEUS INTERIORS

Dissabte 9 de maig sortides culturals organitza un autocar per descobrir l'espectacle teatral "Les veus interiors" protagonitzat per Pere Arquillué.


Nàpols poc després del final de la guerra. Els germans Saporito malviuen en la misèria, mentre assisteixen a l’esfondrament de la vella empresa familiar. Els seus veïns subsisteixen amb certa comoditat gràcies a uns quants negocis més o menys tèrbols. Però una denúncia per assassinat trasbalsarà la convivència del veïnat i el sumirà en una creixent confusió entre sospites, mentides i veritats.


Sortida: 9 de maig a les 17.30h del pont


Preu:40€ general, 35€ soci, 30€ soci jove


Inscripcions fins al 27 de març a secertaria i la web del Centre.
 
 
SONAGUST: DANS IGBERN
https://www.entrapolis.com/entrades/sonagust-dans-igbern
Divendres 21 de febrer, a les 21.30h, a la Sala Corrioles

Divendres 13 de març, a les 21.30h, la Sala Corrioles acollirà el darrer concert del Sonagust. Dans Igbern és un viatge visual i auditiu que gira, balla i es mou dins la unió de dos músics amb tres ballarines de la companyia Dans Invitro.

 
 
CINEMA FAMILIAR EN CATALÀ: TOY STORY 4
https://www.youtube.com/watch?v=-_yfphc33YI
Diumenge 15 de març del 2020, a les 17h, a la Sala Gran del Centre.

La quarta entrega de Toy Story arriba la Sala Gran del Centre el diumenge 15 de març, a les 5 de la tarda, doblada al català.

​Disney-Pixar presenta aquest film dirigit per Josh Cooley. En Woody i en Buzz Lightyear s’estan adaptant a la seva nova llar amb la Bonnie quan una nova joguina entra en escena, en Forky, una forquilla-cullera que pensa que el seu lloc al món és ser un estri per menjar. En aquesta quarta entrega de la saga reapareixen alguns dels personatges clàssics i se n’incorporen de nous.
 
 
TEATRE: EL TARTUF
https://www.entrapolis.com/entrades/teatre-el-tartuf
21 i 22 de març del 2020, a la Sala Gran

Aquesta vegada, el grup de teatre del Centre presenta una obra que porta 356 anys fent riure tota mena de públic. Es tracta d’una adaptació de Le Tartuffe ou l’imposteur, una farsa que Molière va escriure per burlar-se dels impostors del seu temps.

​La nostra versió de El Tartuf passa a l’època actual perquè, per desgràcia, no cal anar fins al segle XVII per trobar gent que vol aparentar el que no és o que predica el que no fa. En tenim ben a la vora. Els veiem sovint a la tele, als diaris i fins i tot a la Riera. Potser en coneixes algun.

 
 
CONCERT DE SARDANES
https://www.entrapolis.com/admin/events/5713/sessions
Dissabte 4 d'abril del 2020, a les 22h, a la Sala Municipal.

De nou l'agrupació sardanista torna a proposar-nos un concert de vigília de l'Alplec Sardanístic dels Arenys. Repetirà la cobla La Principal del Llobregat, que cada any emociona amb un espectacular concert de sardanes. El concert es realitzarà el dissabte 4 d'abril a les 10 de la nit a la Sala Municipal.

 
Les entrades ja es poden aconseguir a la secretaria del Centre o a la web amb els següents preus:

Anticipades: General 12€, Socis 8€ i Soci jove 6€

A taquilla: 15€

El mateix dissabte, a les 6 de la tarda, la cobla oferirà un petit tastet a la plaça de l'Església amb berenar-sopar popular al Mercat al preu de 8€ el tiquet.


I diumenge 1 d'abril, inici de l'Aplec Sardanista dels Arenys al Parc de Can Jalpí a partir de les 10 del matí amb concurs de colles improvisades amb obsequis per les colles participants i dinar popular.

 
 
EL CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT
El Centre Moral d' Arenys de Munt és una associació cultural, sense ànim de lucre, fundada el 1913, que promou l’educació integral dels infants i joves i col•labora en la formació i desenvolupament personal i col•lectiu de les persones adultes, mitjançant l’organització d’activitats cívico-socials, culturals, humanístiques, assistencials, esportives i recreatives. Aquestes activitats són organitzades per la junta directiva i les diferents seccions.

GAUDEIX DEL CENTRE: FES-TE SOCI

 
 
TEATRE
El teatre ha estat durant molts anys l’activitat més representativa del Centre Moral. Els grups s’han renovat en les persones i a vegades han coexistit més d’un grup alhora . Actualment la secció de teatre està formada pel Grup de Teatre del Centre, l’integren més de vint persones de diferents edats, de 16 a 50 i més anys i l’escola de Teatre que ofereix als infants i adolescents iniciar-se en el món de l’espectacle i que gestiona el grup local de teatre Cocou.
Una de les activitats teatrals que existeixen des de la fundació del Centre són Els Pastorets, que s’han perllongat fins avui, amb diferents versions i adaptacions. El Nadal de 2003, coincidint amb el 90è aniversari de l’entitat, es va publicar un llibre que recull la història dels Pastorets al Centre i  les anècdotes de tots aquests anys.
Tant el grup de teatre com l’escola de Teatre estan oberts a tots els socis que vulguin participar-hi com actors, tècnics de llums, de so, a l’equip de tramoia, o a l’equip de vestuari, maquillatge i perruqueria.
 
 
ESCOLA DE TEATRE
Recordem que per participar de l’ESCOLA DE TEATRE:

- S’ha de tenir vuit anys complerts.
- Els pares han d'omplir la Inscripció-autorització que us donaran a la secretaria del Centre.


Gratuït pels socis
Els NO SOCIS han de pagar una inscripció de noranta euros (10€ al mes).

 
 
TRAMOIA
Amb els actors i els directors, sempre s’ha comptat amb voluntaris que han “construït” els escenaris: els equips de tramoia fent els decorats i altres muntatges, els lampistes, els tècnics de so i de música, els del vestuari. Es pot dir que el Centre disposa d’un dels millors equips tècnics dels teatres no professionals que puguem trobar per les rodalies. El principal valor és el seu equip humà, que amb ganes i dedicació, crea els millors decorats, els millors efectes de llum i so i el vestuari més impactant per donar més força a l’espectacle que creen els actors.
Val a dir que el Centre ha fet un gran esforç per dotar la sala gran dels millors aparells possibles tant de llum com de sonorització. Últimament s’ha comprat una taula de so nova amb equalització gràfica i una taula de llums nova controlada informàticament.
 
 
CLUB D'ESCACS
La secció forma part de la federació catalana d’escacs.
Els seus membres es troben regularment els dissabtes a la tarda per entrenar i diumenges per competir.

PER APRENDRE A JUGAR A ESCACS
PER MILLORAR EL TEU NIVELL DE JOC


Tinguis l'edat que tinguis,
Els dissabtes de 5 a 6 de la tarda,
Vine al celler del Centre Moral

Apunta't a les classes d'escacs del Centre!
 
 
L'ESBART DANSAIRE
Ballada a la Plaça de l'església. Estiu 2007
L’any 1977 un grup de socis amants de la dansa van reprendre l’activitat d’un esbart que ja havia funcionat a la dècada dels 60, i s’ha mantingut fins avui amb un nivell envejable. El seu esforç els ha fet mereixedors de la fama de ser un dels millors esbarts del nostre país, ha passejat el nom del Centre Moral d’Arenys de Munt per quasi tot el món. En aquests moments es tracta de la secció més nombrosa, amb prop de dos centenars de participants, distribuïts en els diferents grups, des dels infantils fins el Cos de Dansa.
 
 
CINEMA
Es programen films d’estrena, amb els nous i moderns sistemes de projecció i de sonorització. Les sessions per a adults són les nits dels dissabtes, a les 10h, i els capvespres dels diumenges, a 2/4de 8h. Els diumenges i festius de tot l’any, a les 5 de la tarda, es projecta la sessió infantil, gratuïta sempre per al socis.
 
 
GRUP PESSEBRISTA
La construcció del Pessebre Monumental d'Arenys de Munt va fer reunir un bon grup de pessebristes amants del pessebre de guix i dels diorames. La secció la formen aquests afeccionats que van crear una escola des de la dècada dels vuitanta, oferint la possibilitat a que els joves aprenguin aquest art. Actualment continua funcionant l’escola de pessebres per a petits i grans. Durant l’any dissenyen i elaboren maquetes per al Pessebre Monumental que es mostra per Nadal a la Masia de Can Borrell, i organitzen el tradicional concurs de pessebres de la vila.
 
 
AGRUPACIÓ SARDANISTA
Es constituí l’any 2000, un cop dissolt el grup de sardanistes que organitzava les audicions i ballades de sardanes a la Plaça de l’Església durant el mes d’agost. Aquesta secció té per objectiu aplegar els amants de la sardana, canalitzar informacions, organitzar i promoure audicions i ballades de sardanes al poble, i diferents actes a l’entorn d’aquesta dansa, com sortides i aplecs. També organitzen cursets per aprendre i repartir sardanes als socis.
 
 
BATEC
redacció del Batec
És la secció que s’encarrega de l’elaboració del butlletí informatiu del Centre. Es creà amb motiu dels actes commemoratius del 75è aniversari de l’entitat. Actualment el butlletí es distribueix gratuïtament i mensual al domicili de tots els socis. Conté tota la informació de l’entitat: notes de la junta, novetats, gestió i programació d’activitats de totes les seccions i, a més, informació de tota la població d'Arenys de Munt: informació municipal de l’ajuntament, de la Parròquia, de tots els grups i totes les entitats que existeixen al poble, culturals, de lleure i esportives, amb la possibilitat de publicar escrits d’opinió, anuncis, intercanvis, etc., i, finalment, la programació dels actes que cada mes es realitzen al poble de cadascuna de les entitats locals.
El seu tiratge és de 900 exemplars al mes. Els no socis poden adquirir-lo a les llibreries i papereries.
 
 
REIS
És la secció formada per tots aquells que fan possible que cada any el poble s’ompli de màgia i il•lusió amb l’arribada de SSMM el Reis Mags d’orient, procurant que ho tinguin tot a punt per desfilar, juntament amb el seu seguici, en espectaculars carrosses i amb sumptuoses vestimentes.
 
 
CLUB TENNIS TAULA
Aquesta secció ha anat funcionant des de finals dels anys seixanta. Avui està completament regularitzada i forma part de la federació de Barcelona i es participa en els campionats i les lligues territorials, destacant l’assoliment de trofeus importants, com la Copa de Barcelona. Hi ha diversos equips i categories, segons el nivell i la dedicació dels jugadors, els partits es disputen els matins dels diumenges. També se n’ensenya als principiants, sobretot durant l’estiu.
 
 

Tornar al llistat d'entitats


Rambla Francesc Macià 59 - 08358 Arenys de Munt - Tel. 937 937 980 - ajuntament@arenysdemunt.cat