Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 15ºC
Màx. 23ºC
Cobert amb pluja
DEMÀ
Mín. 13ºC
Màx. 24ºC
Intervals de nuvolositat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · El poble
El poble

Arenys de Munt és un poble diferent. Situat a l'interior del Maresme, amb una població de 8.931 habitants, només a 45 km de Barcelona i 10 de Mataró, deu la seva personalitat a la Riera que el travessa i que concentra al seu voltant un munt de comerç i de vida. Arenys de Munt és un poble per gaudir de la tranquil·litat, una vila nascuda al segle IX on es pot conèixer la tradició puntaire i la natura del Maresme. És un poble per assaborir la gastronomia de la comarca i descobrir el gust i la textura especial de la cirera d'en Roca.

fotos

Franquejat pel Parc del Montnegre i el Corredor i a tocar del mar, el poble està rodejat d'un entorn natural per perdre-s'hi tant a peu com amb bicicleta. Amb el pas del temps, Arenys de Munt ha sabut mantenir i difondre les seves tradicions. Amb un fort teixit associatiu, el poble marca al calendari nombroses festes, entre les quals destaquen la Fira de la Cirera d'en Roca i la Trobada de Puntaires (24 de juny).


riera arenys de munt

La Riera, el cor de la vila

La Riera d'Arenys de Munt sempre dona la benvinguda als visitants. Arribar-se a Arenys de Munt és canviar d'aires, respirar i palpar la tranquil·litat. Passejar per la Riera, el cor de la vila, i deturar-se als comerços, contemplar el patrimoni i seus edificis singulars, menjar als restaurants mentre un s'apropa a la vida pausada de l'interior del Maresme.

Si voleu més informació, cliqueu aquí


puntaires

L'artesania, les puntaires i el ret fi

A Arenys de Munt la tradició de les puntes de coixí ve de lluny, almenys des del 1698, on es documenten les primeres puntaires del poble. Testimoni d´aquesta tradició és el Monument a la Puntaire d'Etsuro Sotoo, que ret homentage a les puntaires d'Arenys i al seu reconegut art del ret fi. A Arenys de Munt la punta és una tradició viva. Amb dues associacions de puntaires i dues trobades anuals (el 23 de juny i l´11 de setembre), la punta és artesania i cultura. La tradició puntaire d'Arenys de Munt explica el present i el passat de la vida quotidiana del Maresme.

Si voleu llegir-ne més detalls, cliqueu aquícireres

La cirera d'en Roca i la gastronomia

La cirera d'en Roca és una varietat de fruita de gust equilibrat i amb una textura diferent a la de la cirera del Maresme. Anys enrere, el poble es va convertir en una important zona de producció que avui en dia esdevé una producció artesanal i referent gastronòmic de qualitat del poble. Amb les passejades durant l'època de floració, amb la Fira de la Cirera d´en Roca i en la creació de plats i menús especials, la cirera d'en Roca és la marca de diferència de la cuina d'Arenys de Munt.Un munt de natura, cultura i activitat

La natura i el paisatge marquen la pausa de la visita a Arenys de Munt. Un patrimoni natural que té en el Parc del Corredor i Montnegre el seu principal protagonista. Un parc boscós, excel·lent per a excursions i per observar des de la distància el blau de mar. Arenys de Munt  té un dels seus centres d'informació, que a la vegada acull l'exposició permanent de la fauna vertebrada Col·lecció Jordi Puigduví. El poble és natura i un entramat d'itineraris que repassen detalls i amagatalls naturals. Passejades suaus i altres de més exigents recorren el patrimoni i els racons d'aquest poble del Maresme.cirerersArenys de Munt és un munt d'activitats: passejades a la recerca del far de Can Jalpí, turisme actiu al parc de cordes... Arenys de Munt és cultura i arquitectura. De l'Església de Sant Martí d'Arenys a la Ruta de les Masies, de les mostres del modernisme a l'efervescent vida associativa, Arenys de Munt, la seva natura i cultura ens esperen.

Arenys de Munt és Maresme. És cultura, natura, gastronomia, art, festes, tradicions. El Maresme és un munt d'oci per a tu i la teva família.

Si voleu fer un tomb per Arenys de Munt, cliqueu aquí(2) o aquí.


Jalpi Aventura
 lanxaneta

 
^