Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 12ºC
Màx. 22ºC
Intervals de nuvolositat
DEMÀ
Mín. 11ºC
Màx. 23ºC
Intervals de nuvolositat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Promoció econòmica, comerç i ocupació · Servei Local d'Ocupació · Servei Local d'Ocupació: qui som, què fem, què oferim?
Servei Local d'Ocupació: qui som, què fem, què oferim?

L'objectiu general del servei és millorar l´ocupació al municipi d´Arenys de Munt, tant pel que fa a l´accés, com la qualitat i l´adequació entre oferta i demanda.

Participem en l'objectiu comú de l'Àrea de Promoció Econòmica de potenciar, impulsar i recolzar el procés de desenvolupament del territori. Des del SLO treballem amb dos enfocaments que es corresponen amb dos tipus d´usuaris objectius i que tenen diferents necessitats i fan diferents demandes, i que anomenem itineraris.

 • Itineraris altres accions de difusió del servei d'oferta: Adreçat a empreses i empresaris/es que ofereixen ocupació.
 • Serveis a les empreses:Informació en temes de subvencions, assessorament en contractacions, assessorament en la definició de llocs de treball, preselecció i selecció tècnica de treballadors.
 • Prospecció d'empreses: presa/es de contacte per afavorir la col·laboració entre les empreses del territori i l´Ajuntament. Primeres visites de coneixement , directament a l´empresa previ cita amb un representant, s´acostuma a fer amb les empreses que fan demanda de treballadors per primera vegada si tenim disponibilitat.
 • Seguiment d'empreses: aprofitant successives demandes de treballador
 • Intermediació laboral: Borsa de Treball, gestió d´ofertes de treball. Per a ser candidats a aquestes ofertes cal estar inscrit al Servei Local d´Ocupació. Poden posar ofertes les empreses ubicades al municipi o que exerceixin la seva activitat al municipi. Hi ha un protocol d´actuació i compromís per a la gestió de les ofertes que afecta tant a l´usuari demandant de feina com a l´empresa o empresari/a per tal de dotar a l´acció de qualitat i per tal d´acomplir la legalitat vigent.
 • Itinerari de demanda: Adreçat a treballadors, persones que busquen ocupació, o millora d´ocupació.
 • Assessorament a demandants: Informació en temes ocupacionals, orientació en la recerca de feina, ajuda en el disseny del propi itinerari ocupacional, formació i entrenament en tècniques de recerca de feina i acompanyament a la inserció.
 • Club de Feina: actuació que consisteix en un recurs que es facilita als usuaris per a posar en marxa la seva recerca activa de feina. Un dia per setmana (dilluns) els interessats poden fer servir l´espai on trobaran la premsa, les ofertes, llistats d´empreses, oferta formativa, telèfon i ordinadors.
 • Plans d´Ocupació: contractació subvencionada pel SOC i per la Diputació de Barcelona de persones aturades per a la realització d´una obra o servei a la comunitat.
 • Pacte Territorial per a l´Ocupació del Maresme: Gestió d’accions de millora de l’ocupació a través del Pacte Territorial per a l´Ocupació del Maresme.
 • Accions Formatives per a l’ocupació i per a la recerca de Feina
 • Gestió d’altres programes de Formació i Treball


^