Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 14ºC
Màx. 25ºC
Ennuvolat amb pluja escasa
DEMÀ
Mín. 13ºC
Màx. 25ºC
Poc ennuvolat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Notícies
Publicat el 30 de juny de 2020
La Flama del Canigó crema a Arenys de Munt en un Sant Joan diferent per culpa de la COVID-19

Flama del Canigó 2020 - 1La Flama del Canigó va arribar puntualment a Arenys de Munt el dia 23 de juny, per celebrar una festa de Sant Joan que aquest any també ha estat marcada per la pandèmia mundial de COVID-19.

Flama del Canigó 2020 - 2Aquest any no hi ha hagut sardanes, ballada popular de la dansa d’Arenys de Munt ni revetlles massives, ni l’endemà hi va haver Fira de la Cirera d’en Roca. Sí que es va optar per mantenir la tradicional encesa de la foguera a la plaça de l’Església i la lectura del manifest amb la voluntat de respectar una diada màgica per als Països Catalans, on el foc renova i regenera. En paraules de Josep Sànchez, alcalde d’Arenys de Munt, la foguera d’enguany era també una metàfora per mostrar el desig de cremar el nou coronavirus i començar de nou en un món ja sense la malaltia.

Flama del Canigó 2020 - 3El manifest el va llegir Roser Soms, presidenta d’Amics per l’Art del Maresme, una entitat d’Arenys de Munt que enguany ha complert 15 anys de vida.  El text feia èmfasi en el fet que enguany s’ha aprofitat el moment de l’encesa de la Flama a cada racó del país, no només per reivindicar la unitat de la llengua i la lluita pels drets i les llibertats dels Països Catalans, sinó també per recordar totes aquelles persones que ja no hi són. Podeu llegir el manifest sencer aquí.

Després que els presents entonessin el Cant dels Segadors, himne oficial de Catalunya, Roser Soms, acompanyada del govern municipal, va encendre la foguera. Un cop cremada, l’acte es va donar per acabat, sense el tradicional repartiment de cava i coca d’altres anys.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^