Ajuntament d'Arenys de Munt
Publicat el 20 de maig de 2020

Ajuts al lloguerEl Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han obert avui una línia d’ajuts d’un total de 14,5 milions destinats a les persones arrendatàries d’habitatge habitual que s’han vist afectades per l’impacte econòmic i social de la COVID-19. Són ajuts directes per pagar un màxim de sis mensualitats de lloguer, des d'abril a setembre.

El termini per a la presentació de les sol·licituds és del 19 de maig al 30 de setembre del 2020, però cal tenir en compte que els ajuts s’atorgaran per ordre d'arribada fins a exhaurir el pressupost.

Requisits de les persones sol·licitants:

  • Estar a l’atur.
  • Haver patit un ERTO o una retallada de sou a conseqüència de la COVID-19, amb un topall de renda familiar i un lloguer no superior a 900 euros.
  • Que la persona sol·licitant sigui titular d’un contracte de lloguer, que l’habitatge constitueixi el seu domicili habitual i que, a causa de la COVID-19, es trobi en una situació sobrevinguda de vulnerabilitat econòmica que pugui acreditar.
  • Que les despeses de lloguer i dels subministraments bàsics igualin o superin el 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.

Sol·licitud d’ajut:

El número d’atenció telefònica 900 922 841 oferirà assessorament de 9 del matí a 2 del migdia.

Durant aquesta setmana, l’Oficina Comarcal d’Habitatge facilitarà informació i resoldrà dubtes per correu electrònic: habitatge@ccmaresme.cat.

Més informació i realització de les sol·licituds en aquesta pàgina.

També podeu consultar la guia d'ajuts a l'habitatge del Consell Comarcal del Maresme.