Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 7ºC
Màx. 16ºC
Poc ennuvolat
DEMÀ
Mín. 7ºC
Màx. 17ºC
Poc ennuvolat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · El poble · Llocs d'interès
Llocs d'interès

Arenys de Munt agrupa tot un conjunt de llocs d'interès que visitar:


La Riera

RieraLa Riera constitueix la columna vertebral d'Arenys de Munt. A aquesta van a parar, com si de nervis es tractés, tot un entramat de rials i torrents. És el resultat de l'acció de la peculiar climatologia de la zona sobre el terreny de granits i terrer.

Als seus laterals hi ha ubicats un munt de comerços i restaurants on poder trobar tot el que es vulgui i degustar bons plats de menjar casolà.
La Plaça de l'Església

Plaça de l'EsglésiaAl centre del poble podem trobar la Plaça de L'església, un ampli espai on es duen a terme i per on passen la majoria de fires, esdeveniments i festivitats que tenen lloc al municipi.

Presidint la plaça es troba l'Església de Sant Martí d'Arenys, aixecada al segle XVI. Com la majoria de les esglésies de les nostres terres segueix l'estil gòtic tardà tot i que incorpora valuosos elements renaixentistes. Al començament de la guerra civil fou cremat el ric patrimoni artístic que contenia. Avui resten unes notables pintures de Pere Serafí i dues talles de Joan de Tours.


El Monument a la Indepèndencia

Monument a la IndependènciaAl 2009 Arenys de Munt va ser la primera població catalana on es van iniciar les consultes populars sobre la independència de Catalunya. Un any més tard es va celebrar com a commemoració el I Aplec per la Independència.

Durant aquest esdeveniment es va inaugurar, al parc de Can Jalpí, el Monument per la Independència, conformat per una gran pedra i bigues de ferro transformades. El monument es va construir gràcies a l’aportació de molts ciutadans i ciutadanes.

Aventura i diversió

Consell de Medi AmbientArenys de Munt disposa de tot un conjunt d'espais dedicats a la diversió i a viure experiències d'aventura. Podem trobar el parc d'aventures Jalpí Aventura, on fer recorreguts pel mig del bosc i realitzar llançaments en tirolina. La Sala Golem, on fer activitats d'escalada. També podem trobar el Paintball La Granja, on es realitzen activitats i jocs diversos, com ara Paintball, Fútbol Bombolla o Room Escape. Si voleu endinsar-vos en la natura, també podeu optar per realitzar una Marxa Nòrdica.


Can Jalpí i l'Arbre de Gernika

Can JalpíEl castell de Can Jalpí i els seus jardins constitueixen un dels principals símbols d’Arenys de Munt. Construït entre finals del segle XIX i principis del segle XX, va ser el resultat de les dèries i excentricitats d’un noble, que va decidir transformar el vell casal del poble en un castell medieval amb tot tipus de luxes.

Actualment és un impressionant espai on poder visitar el castell, els seus jardins i on es troba un restaurant. També es duen a terme diferents esdeveniments, com el Festival de Música Clàssica Santa Florentina, que té lloc cada estiu.
Parc del Montnegre i el Corredor. Centre d'informació

Parc del Montnegre i el CorredorEl Centre d´Informació d´Arenys de Munt és un equipament del Parc del Montnegre i Corredor, inaugurat l´any 1998 en conveni amb l´Ajuntament d´Arenys de Munt, i recentment renovat i ubicat en un nou emplaçament.

En aquest punt es pot obtenir orientació i informació referent al parc i és un punt d'acollida de nous visitants.
Col·lecció de Fauna Vertebrada Jordi Puigduví

Col·lecció Jordi PuigduvíL´exposició permanent de l´espai Can Jalpí, Col·lecció d´ocells del Montnegre i el Corredor mostra un apropament a les aus més representatives de la serralada del Montnegre i el Corredor i de la plana de la riera d´Arenys.

La col·lecció porta el nom de Jordi Puigduví, veí d´Arenys de Munt, que amb tenacitat i treball va fer possible aquest fons museístic, considerat un dels més importants de Catalunya gràcies a la varietat que conté i al nombre d´exemplars conservats.Santuari de Lourdes

Santuari de LourdesProp del veïnat de Sobirans, el 1924 es va construir un santuari dedicat a la Verge de Lurda o Lourdes. És una reproducció de la gruta de Massabielle, el santuari francès de Lourdes, on segons la tradició la Verge es va aparèixer a una nena l’any 1858. Els voltants del santuari han estat habilitats com a zona d’esbarjo i per a menjars a l’aire lliure. També hi ha un restaurant.

^