Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 14ºC
Màx. 25ºC
Ennuvolat amb pluja escasa
DEMÀ
Mín. 13ºC
Màx. 25ºC
Poc ennuvolat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Seguretat i mobilitat · Transparència - Seguretat i Mobilitat · Estudi de mobilitat urbana sostenible d'Arenys de Munt
Estudi de mobilitat urbana sostenible d'Arenys de Munt

La mobilitat és una necessitat humana bàsica que el sistema de transports ha de poder satisfer. No obstant això, la proliferació de pautes de mobilitat basades en el vehicle privat, ens ha conduït a una situació en la qual el sistema de transports no sempre és capaç de donar, amb eficiència, resposta a les necessitats de mobilitat de la ciutadania. A més a més, el deteriorament ambiental associat al transport ens ha de fer reflexionar sobre el model de mobilitat que predomina en l´actualitat i sobre quines han de ser les mesures a implementar per a corregir-lo.

Des de la perspectiva de l´actuació municipal, per tant, es fa imprescindible avançar en la recerca d´un nou model de “racionalitat urbana” que plantegi la recuperació de l´espai urbà com a lloc de trobada social i econòmica. El carrer ha de recuperar el paper principal d´espai per a estar, deixant de ser tant sols infraestructura per a passar.

Aquest canvi de paradigma implica treballar en diversos camps. S´ha de treballar l´espai urbà, el transport públic, la distribució urbana, els serveis, l´estacionament, l´educació i la formació, etc. El treball conjunt i coordinat de tots aquest camps és el que farà, de l´estratègia municipal de mobilitat, un model d´èxit social, econòmic i ambiental i, per tant, sostenible.

Amb totes aquestes reflexions de base, l´objectiu principal de l´Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible d´Arenys de Munt és definir l´estratègia de mobilitat urbana del municipi, potenciant els modes de transport més sostenibles, com són l´anar a peu, en bicicleta i en transport públic.


Aquest objectiu principal s´assolirà a través d´uns objectius secundaris que són, principalment:

  • Potenciar els desplaçaments a peu i la qualitat urbana de l´espai urbà.
  • Potenciar el transport públic i els punts d´intercanvi modal (vehicle privat - transport públic).
  • Racionalitzar l´ús del vehicle privat i gestionar l´estacionament en destí.
Els
L'estudi de mobilitat del municipi d'Arenys de Munt està conformat en tres document (memòria, plànols i les fitxes d'actuacions):
Document I.Memòria

Document I.Memòria

Fitxer: EMUS_ArenysdeMunt_DocI_MemA_ria.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 130
Mida: 11,05 MB


Document II. Fitxes actuacions

Document II. Fitxes actuacions

Fitxer: EMUS_ArenysdeMunt_DocII_FitxesActuacions.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 28
Mida: 1,4 MB


Document III. Plànols

Document III. Plànols

Fitxer: EMUS_ArenysdeMunt_DocIII_PlA_nols.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 31
Mida: 35,79 MB

^