Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 14ºC
Màx. 25ºC
Ennuvolat amb pluja escasa
DEMÀ
Mín. 13ºC
Màx. 25ºC
Poc ennuvolat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Seguretat i mobilitat · Seguretat i Mobilitat. Qui som?
Seguretat i Mobilitat. Qui som?

La principal funció de l'àrea de Seguretat i Mobilitat és de la de facilitar la convivència ciutadana, promoure el respecte pels espais comunitaris i posar la Policia Local al servei dels ciutadans. Aquest objectiu general es concreta en molts de més concrets i en multitud d´actuacions.

La Policia Local

Policia LocalEl servei que presta la policia als veïns el podríem definir com a integral: informació, assistència en cas d´urgències de qualsevol tipus, ordenació del trànsit, gestió de cotxes abandonats, mediació en conflictes...

La policia fa també tasques d´inspecció per garantir la legalitat urbanística i mediambiental. Fa tasques de coordinació amb el cos de mossos d´esquadra, el cos de bombers i el de protecció civil.

Es realitzen campanyes de control de sorolls, d´educació vial i per millorar el civisme.
En el camp de l´atenció i ajuda als ciutadans,auxiliant en casos de malalties, intermediació en problemes veïnals o familiars, auxili a conductors com a conseqüència de les rierades, accidents, avaries...

En l´àmbit de la seguretat ciutadana, patrullant a peu o en els cotxes patrulla, pel terme municipal, en serveis de vigilància i prevenció, intervenint en nombroses ocasions per problemes de molèsties o sorolls veïnals, baralles, comprovacions d´alarmes, serveis de vigilància a l´entrada i sortida dels centres escolars, i en auxili a jutges o tribunals, entre d´altres.

En el camp de la policia administrativa, col·laborant amb els diferents departaments de l´Ajuntament, pel compliment de les ordenances municipals (infraccions urbanístiques, de tinença d´animals, anomalies a la via pública, notificacions...).

En el camp de la seguretat viària es desenvolupen accions amb l´objectiu d´aconseguir més seguretat en aquest àmbit al nostre municipi i una millor redistribució dels llocs d´aparcament, juntament amb les campanyes que es realitzen de controls de soroll o campanyes informatives per avisar els conductors de vehicles mal estacionats, així com l´educació per a la mobilitat segura que els nostres monitors porten a terme en els centres escolars.

La policia també és la responsable de la ordenació del trànsit, així com de la senyalització viària, tant vertical com horitzontal.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR:
^