Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 14ºC
Màx. 25ºC
Ennuvolat amb pluja escasa
DEMÀ
Mín. 13ºC
Màx. 25ºC
Poc ennuvolat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Joventut · Pla Local de Joventut 2018-2021
Pla Local de Joventut 2018-2021

El passat dia 14 de desembre de 2017 es va aprovar per Ple el Pla Local de Joventut 2018-2021. Aquest document permet traçar una planificació estratègica en matèria de joventut al municipi.


Diagnosi

La diagnosi consta de dues parts, la realitat juvenil i les polítiques de joventut. En l'apartat de la realitat juvenil es fa un buidat de dades estadístiques del municipi a partir de dades qualitatives extretes de l'IDESCAT, Les realitats juvenils del Maresme 2016 i l'Enquesta d´hàbits relacionats amb la salut de les persones joves als alumnes de 4t de l´ESO de l'Institut. Dins del mateix apartat de les realitats juvenil també hi ha un buidat d'informació qualitativa on hi han participat diferents tècnics i tècniques de l'Àrea de Serveis Personals de l'Ajuntament d´Arenys de Munt, professorat de l'Institut, personal sanitari del CAP del municipi, 25 adolescents i joves del municipi i les entitats Cate-colònies i el Centre Moral.


Polítiques de joventut

A l'apartat de polítiques de joventut s'ha fet un recull de totes les polítiques de joventut que es porten a terme des de l'Ajuntament i elaborat unes conclusions. Aquestes conclusions han derivat en tres objectius estratègics a treballar amb la població jove i adolescent del poble:

  • Informar i acompanyar a les persones joves del poble en aquells temes relacionats amb la prevenció dels riscos en la salut.
  • Informar i orientar a les persones joves del poble en el seu procés educatiu i laboral.
  • Crear una oferta d'oci que atengui a les necessitats de les persones joves del poble i fomenti la participació i la comunicació entre el Servei de Joventut i la població adolescent i jove.


Eixos estratègics

El Pla Local de Joventut 2018-2021 es centre en tres eixos estratègics: l´orientació, la prevenció i la dinamització. Per a cada objectiu estratègic s´han traçat un seguit d´accions que han de donar resposta a les diferents necessitats de la població jove i adolescent del poble i així poder avançar en matèria de joventut. El Pla Local de joventut 2018-2019 calendaritza les accions a desenvolupar durant aquests quatre anys amb una valoració dels recursos econòmics, humans i infraestructurals del municipi, descriu de manera detallada com serà l´avaluació d´aquestes accions.

La redacció d´aquest Pla Local s'ha dut a terme a partir dels serveis tècnics de la regidoria de Joventut i l´empresa Mirada Local S.L. També hi ha col·laborat el Consell Comarcal del Maresme i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.


Pla Local Juventut 2018-2021

Pla Local Joventut 2018-2021

Fitxer: PLJ_Arenys_de_Munt_2018_2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 79
Mida: 1,38 MB

^