Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 4ºC
Màx. 12ºC
Ennuvolat
DEMÀ
Mín. 3ºC
Màx. 11ºC
Intervals de nuvolositat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Cultura i Festes · Cultura i Festes. Qui som?
Cultura i Festes. Qui som?

L'àrea de Cultura i Festes depèn de la Regidoria de Cultura i Festes. Dirigeix les seves actuacions cap a diversos àmbits:

La NeulaPel que fa al teixit social, manté una estreta relació amb les entitats culturals que donen vida a la població. Això vol dir que atorga subvencions a la majoria d'aquestes associacions, coordina algunes de les activitats que programen, facilita la utilització d'espais o locals municipals per a reunions o per a la realització d'actes, etc.

Aquesta simbiosi entre la regidoria i les entitats locals es fa palesa en el Consell Municipal de Cultura, que des de la seva creació l'any 1996 ha anat mantenint periòdicament reunions per tractar diversos temes relacionats amb el món cultural a Arenys de Munt. Actualment formen part del Consell representants d'entitats culturals, membres de partits polítics i particulars que han mostrat el seu interès. Des d'aquí es convida tothom qui se senti identificat o motivat pels temes culturals a formar-ne part.


En l'àmbit de la programació, Arenys de Munt és una població molt activa; a més, trobem activitats que conviden al gaudi:

Concursos

  • Mostra Literària.- concurs literari per a residents a Arenys de Munt, estructurat en diferents categories segons les edats, i segons la modalitat de prosa o poesia. Es convoca el mes de febrer i se n'atorguen els premis pels volts de Sant Jordi. Les obres guanyadores es presenten a la Mostra Literària del Maresme i s'editen l´any següent.
  • Premi d'Investigació Brenda Hudson Perramon.- Es valora la investigació sobre fets passats que conformen la història d'Arenys de Munt, la seva gent, els costums...
  • Concurs Fotogràfic.- Amb la col·laboració del Grup Fotogràfic Arenys de Munt, es convoca el mes de setembre, i se'n donen els premis durant la Festa Major. Hi ha diverses modalitats (blanc i negre, color, digital, etc.)


Actes diversos

Arenys de Munt és una vila plena d'activitat: la regidoria de Cultura participa activament de les jornades organitzades per les entitats locals, entre les quals destaquen:

  • Trobada de Puntaires: es fa cada 24 de juny a la tarda, a la plaça de l'Església, i és organitzada per l'Associació de Puntaires d'Arenys de Munt.
  • Dia Internacional de la Música: el 21 de juny s'uneixen totes les persones, grups, escoles i particulars que volen dedicar una peça musical a aquest dia, en una vetllada que es fa al vespre, a Can Borrell.
  • Cicle de Música Mediterrània Castell Jalpí: es celebren dos concerts als mesos d'agost i setembre.
  • Simposi sobre la Descoberta Catalana d'Amèrica: cada any, un dia del mes de novembre, se celebra aquest simposi en el qual s'exposen els últims descobriments sobre la catalanitat de Cristòfor Colom i el descobriment d'Amèrica. És un acte organitzat per la Fundació Nova Història.
  • Pessebre Monumental: anualment, l'Associació de Pessebristes elabora el Pessebre d'Arenys de Munt, que des de l'any 2006 torna a estar ubicat a l'exterior, al costat de l'Església. S'inaugura el dia 24 de desembre i es pot visitar fins a la primera setmana del mes de gener.


Edició de llibres

Anualment, la regidoria de Cultura inverteix part dels seus recursos a l'edició de diferents llibres:

  • Mostra Literària: recull dels treballs premiats al concurs literari de l'any anterior.
  • Simposi sobre la Descoberta Catalana d'Amèrica.
^