Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 3ºC
Màx. 13ºC
Intervals de nuvolositat
DEMÀ
Mín. 3ºC
Màx. 15ºC
Descobert
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Acció Social · Autonomia personal i dependència
Autonomia personal i dependència

Autonomia personalL'objecte de la Llei de la dependència 39/2006, de 14 de desembre és reconèixer un nou dret de la ciutadania a Espanya: el dret a l'autonomia personal i a l'atenció a les persones en situació de dependència.

La dependència és l'estat de caràcter permanent en què es troben les persones que,  per raons derivades de l'edat, malaltia o discapacitat, i lligades a la falta d'autonomia física, mental, intel·lectual o sensorial, necessiten l'atenció d'una o més persones, ajudes importants per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària o ajudes per conservar l'autonomia personal.

Aquesta llei regula les condicions bàsiques de promoció de l´autonomia personal i l´atenció a les persones en situació de dependència, mitjançant la creació del Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia (SAAD), en el qual col•laboren i participen l'Administració general de l'Estat, les comunitats autònomes i les administracions locals.

Per a més informació us podeu adreçar al Departament de treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat.


També podeu obtenir més informació sobre alguns dels tràmits a través de la Seu Electrònica:Sol·licituds de reconeixement o revisió de la situació de dependència al web de la Generalitat de Catalunya.

Sempre ha d'anar acompanyat el document de declaració responsable.


Per rebre més informació adreceu-vos a les oficines de Benestar Social, al carrer Sant Pau n.2 d'Arenys de Munt, trucant al telèfon 93 793 77 10 o enviant un correu a ssocials@arenysdemunt.cat

 
^