Ajuntament d'Arenys de Munt

AVUI
Mín. 4ºC
Màx. 12ºC
Ennuvolat
DEMÀ
Mín. 3ºC
Màx. 11ºC
Intervals de nuvolositat
Youtube Facebook Twitter Instagram
Portada · Educació · Escoles i Centres educatius · Escola Bressol municipal La Petjada
Escola Bressol municipal La Petjada

L'escola bressol La Petjada acull infants des dels 4 mesos fins als 3 anys.

Escola bressol 5Entenem l´escola com un lloc per créixer, en un ambient estructurat per poder estar junts, pensat i organitzat per convidar als infants a fer, a experimentar, a gaudir, a compartir les pròpies experiències amb ritmes i estils personals.

És un lloc que facilita la trobada entre infants, on es van forjant històries personals i col·lectives, un lloc que permet a les emocions manifestar-se i als sentiments expressar-se. És un espai acollidor, no només per als infants, sinó també per a les famílies, amb les quals s´hi construeix un clima de verdader diàleg, a través de l´atenció quotidiana.

La competència professional dels mestres és un factor de qualitat important. Dins de les possibilitats de cada persona, es valora com a molt bàsic l´obertura a la reflexió i la innovació educativa, tenint en compte que la societat canvia constantment i per tant, també la infància, les famílies i les seves necessitats.

Escola bressol 6Equipament, instal·lacions i serveis

L´escola bressol La Petjada té una capacitat per a 115 infants i disposa de 8 aules:
2 unitats de 4 mesos a 1 any, amb capacitat per a 8 infants cadascuna
3 unitats d´ 1 a 2 anys (diferenciades per mesos), amb una capacitat de 13 places
3 unitats de 2 a 3 anys, amb una capacitat de 20 places

Les aules estan distribuïdes a l´esquerra de l´escola on un espai central interior acull diferents ambients i laboratoris.

Una sala d´usos múltiples on hi trobem un espai per a fer experimentacions a l´engròs (sessió de xocolata desfeta, de farina, de pa ratllat, de paper del vàter...). A l´altre costat, entrant a la dreta, hi trobem  l´administració/despatx, la sala de mestres, el magatzem i un lavabo pel personal. Al final de la sala d´usos múltiples, hi ha una zona de serveis adaptats, el vestidor, la cuina i la bugaderia.

Donem molta importància a la salut de l´infant; per això tenim cura i posem una mirada molt especial amb tot allò que hi té a veure, com és la part afectiva, emocional i física. És per això que els moments més importants són el descans, la higiene personal i el menjar. El menjar està adaptat a cada grup/edat, tenint una especial atenció per a l´aula dels nadons, on es fa un menú per a cada infant tot seguint les pautes del seu pediatre. I es posa una especial atenció a tots aquells infants amb alguna intolerància o al·lèrgia i s´estableix un protocol rigorosíssim. El servei de menjador funciona de 12 a 15 hores.

Per tal de donar un servei de qualitat, volem oferir productes de proximitat, de temporada i ecològics, perquè entenem que són tres criteris bàsics per a garantir una alimentació saludable i, alhora, respectuosa amb el medi ambient.

Escola bressol 7A l´espai exterior disposem de tres patis diferenciats. Un per a infants que comencen a caminar o que encara no caminen, un altre per als infants més grans i l´últim, un espai organitzat com a laboratori de la natura.

L´escola està oberta 11 mesos l´any, de setembre a juliol.
L´horari de la jornada completa és de 9 a 12 i de 15 a 17 hores, de dilluns a divendres.
També es disposa d´un servei d´acollida  de 8 a 9 del matí i de 17 a 18.

Aspectes a destacar

• Treballem a partir d´una metodologia molt innovadora, on els projectes, els sentits i l´experimentació interaccionen entre si, potenciant la felicitat, la creativitat, l´autoestima i l´adquisició de conceptes. El fil conductor és que el nen/a se senti feliç tot posant sempre una mirada cap al respecte del petit/a.

• Organitzem un espai familiar mensual, on les famílies poden demanar temes del seu interès (com fer massatges, trastorns de la son, control d´esfínters, la sobreprotecció...), on s´intenten tractar i resoldre dubtes que van sorgint. També és un espai d´intercanvi entre les famílies.

• Participem amb trobades de coordinació amb altres escoles del poble.

• Fem un taller de teatre i properament de cuina per a pares/mares i germanes/germans.

• Tenim, a part de les classes, uns espais “laboratoris”: laboratori de moviment, laboratori de l´aigua, laboratori de la llum i la foscor,   laboratori de les construccions, laboratori de plàstica, laboratori de la natura, laboratori de l´enginy i el proper curs obrirem altres espais, com el laboratori de l´espai màgic...

Escola bressol 1Escola bressol 2Escola bressol 3Escola bressol 4

 

 

 
Dades de contacte

Regidora: Tònia Vila i Paituví

Adreça: C/ Barbeta, 2. Arenys de Munt

Telèfon: 937937388

Correu electrònic: lapetjada@arenysdemunt.cat

Direcció pedagògica: Agnès Pueyo

Administració: Dani Esteban

^